<<Η φύση δεν κάνει τίποτε το άσκοπο, τίποτα το περιττό>>

Αριστοτέλης

 

 

 

 

Αρχική Σελίδα

Agrinio

Aitoloakarnania

29dytika

bugati_agrinio

 

Περιστέρι Τριχωνίδας

Το Περιστέρι Τριχωνίδας βρίσκεται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας 40΄ λεπτά οδικώς μακριά από το Αγρίνιο πάνω από τη Παραβόλα. Έχει 710μ. ύψος, θέα τη λίμνη τη Τριχωνίδα, τη λίμνη Λυσιμαχεία και απέναντι το βουνό Βλοχός.

Το «Περιστέρι» είναι σύγχρονη ονομασία και προήλθε από μία κοντινή περιοχή. Πολλά χρόνια πριν το ονόμαζαν «Λιγόστιανα» και σύμφωνα με αυτά που λένε οι κάτοικοι του χωριού, ονομάστηκε έτσι γιατί την περιοχή εκείνη την κυβερνούσε ένας πασάς ονόματι Λιγοστιάν. Επίσης, ο Ζ.Παπαντωνίου μας τιμά με την αναφορά του χωριού μας στο διήγημα «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ». Οι άνθρωποι του χωριού συνήθως καλλιεργούν καπνό και ασχολούνται και με την κτηνοτροφία.

Το Περιστέρι επικοινωνεί με πολλά χωριά, μερικά από αυτά είναι: η Αγία Βαρβάρα, το Αφράτο και η κυρα-Βγένα.

Η εκκλησία(Παναγία)(15 Αυγούστου) βρίσκεται στο κέντρο του χωριού ενώ υπάρχουν και 4 εξωκλήσια: ο Άγιος Γεώργιος, ο Προφήτης Ηλίας(20 Ιουλίου), η Αγία Παρασκευή(26 Ιουλίου) και ο Άγιος Ιωάννης(29 Αυγούστου).

Κάθε χρόνο από τις 13-15 Αυγούστου διοργανώνονται εκδηλώσεις ενώ τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε και το πανηγύρι των Βλάχων.

Μύθοι του χωριού λένε ότι υπήρχαν νεράιδες και συνήθως εμφανίζονταν τα βράδια κοντά στα ποτάμια-πηγές και πλένονταν. Οι άνθρωποι του χωριού λένε ότι όταν άφηναν τα άλογά τους(συνήθως τα άσπρα άλογα) στα χωράφια την άλλη μέρα έβρισκαν τη χαίτη των αλόγων πλεγμένη. Έτσι οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι ήταν νεράιδες.

Τέλος, σας προσκαλούμε στο χωριό μας για να θαυμάσετε αυτό και την πανοραμική του θέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όρισέ την 

Κεντρική Σελίδα

 

 

Τελευταία ενημέρωση:

16/06/05

 

 

 

 

 

Η πόλη κουράζει,

               το βουνό ξεκουράζει !!!

 

 

 

 

Η σελίδα σχεδιάστηκε

από τον

Πολυδεύκη Καψιαμπέτη