Previous Next Table of Contents

1. Είδη καφέ

1.1 Ελληνικός

Είναι επίσης γνωστός και ως τούρκικος, αλλά είναι παραλλαγή του. Παλιά είχαν για σηματάκι τον παπαγάλο, αλλά τώρα χρησιμοποιούν τον πιγκουίνο. Χαρακτηριστικό του καφέ αυτού είναι το κατακάθι στον πάτο του ποτηριού, που μπορεί να χρησιμεύσει για να μαντέψετε την ατυχία σας.

Αναμιγνύουμε καφέ και ζάχαρη στη σωστή αναλογία, με ποσότητα νερού αντιστοίχου του φλιτζανίου. Παραδοσιακά παρασκευάζεται σε ζεσεοδοχείο (μπρίκι) με γκαζιέρα, αλλά απουσία φτηνών εξαρτημάτων για τον έλεγχο του αερίου, θα χρησιμοποιήσουμε ένα απλό μάτι. (εεε! της κουζίνας)

Οι κατηγορίες του ελληνικού καφέ είναι: (κουταλιές)

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεχειλίζει, οπότε με γρήγορες κινήσεις το παίρνουμε από τη φωτιά. Αργείς-χάνεις, απλή λογική. Το βήμα αυτό συζητείται να υλοποιηθεί με robot.

1.2 Γαλλικός

Δημοφιλής καφές για προγραμματιστές μιας και δεν χρειάζεται προσοχή. Η ανάρπαστη γεύση του έχει εμπνεύσει χιλιάδες προγραμματιστών σε έργα λογισμικού αμύθητης τελειότητας, υλοποιημένα άγρια χαράματα. Τα Windows για παράδειγμα είναι γραμμένα 5:00 το πρωί, με τα νεύρα ΝΑ. Εγγυημένο αποτέλεσμα.

1.3 Nescaffe

Το κουνάς πριν

1.4 frappe

Το κουνάς μετά

1.5 freddo

Δύσκολος καφές.

Μην τον ζητήσετε από τον τύπο στο Πάρκο της Ειρήνης/Πανεπιστήμιο Πάτρας

1.6 cappuccino

1.7 espresso


Previous Next Table of Contents