By Jc

Στα αποτελέσματα που θα επιστραφούν επιλέγεις το ‘PyDev - Python IDE for Eclipse’. και ακολουθείς τα βήματα εγκατάστασης του plugin.


Στην συνέχεια πρέπει να σετάρεις το eclipse έτσι ώστε να βλέπει τον interpreter της Python που εγκατέστησες στην αρχή. Για να γίνει αυτό επιλέγεις Eclipse -> Preferences -> Pydev -> Interpreter Python.

Εδώ είναι και το “δύσκολο” κομμάτι της διαδικασίας. O interpreter της python βρίσκεται “χωμένος” μέσα στους φακέλους του συστήματος. Αρχικά επιλέγεις “New...” από το κουμπιά δεξιά και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί δίνεις ένα όνομα πχ python ή python26 - αν πρόκειται να βάλεις παραπάνω από έναν interpreter ανάλογα με τις εκδόσεις της python και στην συνέχεια επιλέγεις το Browse... και ακολουθείς το συγκεκριμένο path για να φτάσεις στον/ους interpreter της Python :


/System/Library/Frameworks/Python.Frameworks/Versions/Current/bin/python


Αν η εγκατάσταση της Python έχει γίνει σωστά τότε το παραπάνω path θα υπάρχει. Στην συνέχεια επιλέγεις OK και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα φορτώνει το input που του έδωσες μέχρι να εμφανιστεί το παρακάτω

Χωρίς να πειράξεις κάτι από εδώ πατάς OK είσαι έτοιμος να γράψεις Python στο Eclipse από το New Project -> PyDev -> PyDev Project. Δίνεις ένα όνομα και πριν προχωρήσεις με το Next  ή το Finish αλλάζεις στον Interpreter το Default με αυτό που έβαλες προηγουμένως.

Στο ερώτημα που θα εμφανιστεί αφού πατήσεις Finish απαντάς Yes. Τέλος θα δεις το project σου στον explorer  μαζί με τα υπόλοιπα. Κάνοντας δεξί κλικ  πάνω στο project και επιλέγοντας New File δίνεις ένα όνομα και την καταληξή του πχ main.py και επιλέγεις Finish.

Στο αρχείο που δημιουργήθηκε ξεκινάς να γράφεις Python κώδικα! Αφού τελειώσεις δεξί κλικ στο αρχείο και Run As ->  Python Run. Αν τρέξει σωστά τότε είσαι κομπλέ!

if __name__ == '__main__':
    print "Hello! you have installed PyDev successfully on your Mac!"