By Jc

και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας την δεξιά λίστα με τα εικονίδια επιλέγεις το 1ο ( το μόνο ενεργοποιημένο). Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου και από εκεί επιλέγεις τον φάκελο που θα θες να έχεις πρόσβαση και από το εικονικό λειτουργικό σύστημα.

Μετά ανοίγεις το terminal και εκτελείς τις παρακάτω εντολές :

$ apt-get install gnome-system-tools
$ users-admin

Αν υπάρξει κάποιο μήνυμα λάθους τότε εκτελέσε την εντολή ξανά γράφωντας sudo πρώτα.

Αν η 1η εντολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς τότε με την εκτέλεση της 2ης εντολής θα ανοίξει το παράθυρο των user groups.

Στο παράθυρο αλλάζεις το account type σε administrator αν είναι σε custom (θα ζητηθεί το password).

Επέλεξε Manage Groups  και στην λίστα που θα εμφανιστεί βρες το vboxsf που βρίσκεται προς το τέλος. και στην συνέχεια επέλεξε properties.

Τσεκάρισε στα group members τους χρήστες που θες να έχουν πρόσβαση στο vboxsf group..Θα ζητηθεί administrator password για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το virtual box δημιουργεί ένα φάκελο στο /media με το πρόθεμα sf (πχ sf_desktop αν επέλεξες το φάκελο desktop).


Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να εγκαταστήσεις και τα Virtual box guest additions (4.3 στο manual  της εφαρμογής) τα οποία ενεργοποιούν διάφορες λειτουργίες που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση του εικονικού και του βασικού λειτουργικού συστήματος. Τα guest additions στο Mac βρίσκονται μέσα στο πακέτο της εφαρμογής κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο -> show package contents -> Contents/MacOS/VBoxGuestAdditions.iso. Αντιγράφεις το αρχείο κάπου (πχ desktop) και στην συνέχεια από το εικονικό λειτουργικό σύστημα κάντε mount το iso αρχείο μέσω του IDE Controller που βρίσκεται στην status bar του παραθύρου που εμφανίζεται το εικονικό λειτουργικό σύστημα. Αν δεν έχεις την αυτόματη εκτέλεση θα ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης του Guest Additions. Διαφορετικά άνοιξε το φάκελο με τα περιεχόμενα του εικονικού δίσκου και εκτέλεσε το VBoxLinuxAdditions-x86.run

Όταν τελιώσει κάνε επινεκίνηση του linux και είσαι έτοιμος.


Το φάκελο που έκανες shared θα τον βρεις στο /media/sf_sharedFolder (sharedFolder το όνομα του φακέλου).


Αν έγιναν όλα κομπλέ τότε το linux είναι έτοιμο και σωστά στημένο στο Mac σου!